Lov srnčí zvěře/ info hospodáře

30.04.2020 07:49

Kamarádi myslivci,

 

V letošním roce podle nové vyhlášky o dobách lovu začínáme lovit srnce od 1.května.Nicméně  orientačně stále platí , že první vytloukají nejstarší srnci ale přebarvují poslední, mladí srnci přebarvují první , ale vytloukají poslední. Teď na začátku lovu vybíráme k odstřelu vytlučené, průběrné srnce ve všech věkových třídách, kteří by neměli pokračovat v chovu a účastnit se říje. Trofejové a silné srnce lovíme zásadně až na konci či po říji. Každý člen, který splnil své povinnosti ke spolku s platnými doklady a pojištěním může začít dle těchto základních pravidel lovit. Kdo si nejste jist, prosím, kontaktujte zkušenějšího kolegu a poraďte se s ním. Ránu již nikdy nevezmete zpět. Po ulovení prvního kusu rozhodne hospodář o možnosti dalšího lovu.

Platí, že každou ránu hlásíme mysliveckému hospodáři a dle situace se sejdeme osobně anebo pošlete fotografii s jasnou identifikací trofeje. Zvěřinu řádně ošetříme a odvezeme na myslivnu a zapíšeme do Knihy úlovků s ponecháním lístku původu zvěře.

Vzhledem k tomu, že je velice omezen výkup zvěřiny, budeme nejprve pokrývat hospodařící zemědělce a pak dle abecedy příděly členům spolku. Po vyzvání bude pro vás kus připraven na myslivně a předán.

Přeji vám všem úspěšné zahájení lovecké sezony a

 

LOVU ZDAR

 

Ivo Luňák

30.4.2020