16.3.2019 Výroční členská schůze

18.03.2019 10:03

 

V sobotu 16.3.2019 jsme se sešli k Výroční členské schůzi našeho Mysliveckého spolku.
Níže uvádíme zprávy z výboru spolku a jednotlivých odvětví myslivosti.

Program Výroční členské schůze MS České Meziříčí konané dne 16. 3. 2019:
Zpráva předsedy spolku - Martin Nejman
Zpráva Mysliveckého hospodáře - Ivo Luňák
Zpráva Finanční – výsledek finančního hospodaření 2018 - Jitka Pánková 
Zpráva Brigádního referenta - Václav Kouba
Zpráva předsedy Revizní komise - Petr Syrový
Zpráva kynologické komise - Martin Nejman
Zpráva střelecké komise - Václav Herzán
Zdravice ze spřátelených spolků a organizací
Diskuse
Usnesení 
Volná zábava

 

 

ZPRÁVA PŘEDSEDY MS ČESKÉ MEZIŘÍČÍ O ČINNOSTI V OBDOBÍ 2018-2019


Svůj referát o činnosti našeho spolku začnu bohužel smutnými událostmi, které nás potkali v uplynulém roce. Svatý Hubert zatroubil své poslední halali pro tři myslivce, členy našeho spolku. V listopadu zemřel pan Zdeněk Hladík a na počátku prosince zemřeli pan Bohuslav Hubáček a pan Václav Němeček. Prosím všechny přítomné, aby svou vzpomínkou při minutě ticha, uctili památku těchto kamarádů myslivců.

Pokračovat budu stavem spolku a členské základny:
Po Výroční schůzi v minulém roce vypršel původnímu výboru mandát a proto 13. dubna 2018 proběhla volební schůze, kde došlo k mírné obměně výboru našeho spolku. Petr Syrový se rozhodl ukončit své fungování na pozici předsedy a novým předsedou byl v tajné volbě volen předseda nový. Z těchto voleb byl tedy ustaven nový výbor spolku a to ve složení Martin Nejman-předseda, Ivo Luňák- myslivecký hospodář, Jitka Pánková-finanční správa a jednatelka, Václav Kouba-člen výboru. Předsedou revizní komise byl zvolen Petr Syrový a členy revizní komise Petr Brouček a Aleš Hrubý mladší.
Výbor, spolu s  předsedou revizní komise se scházeli před každou členskou schůzí, kde byly řešeny aktuální záležitosti a úkoly, se kterými byly následně obeznámeni všichni členové při členské schůzi. Případné řešení naléhavých úkolů bylo společně koordinováno telefonicky nebo e-mailem. Ve výborové schůzi měl každý člen výboru vždy možnost přednést své náměty k projednání. Všechny písemnosti doručované od nadřízených orgánů nebo od jiných organizací na adresu spolku, byly vždy předneseny na nejbližší členské schůzi a členové byli s obsahem seznámeni. Od minulé (loňské) Výroční členské schůze se uskutečnilo 11 pravidelných Členských schůzí. Každá schůze se konala vždy za účasti nadpoloviční většiny členů, takže v případě hlasování o dané věci mohl spolek vždy rozhodnout. Je u nás také dobrým zvykem, že člen, který slaví kulaté životní jubileum dostává od spolku dárkový balíček. Takto bylo v loňském roce odměněno 5 členů spolku (Macek, Brouček, Vrábel/dodatečně/, Hladík, Hrubý st.). Po každé členské schůzi bylo usnesení ze schůze vyvěšeno na internetových stránkách a ti co mají nahlášenou e-mailovou adresu obdrželi zápis z každé schůze do schránky.
V listopadu minulého roku jsme přijali nového člena z řad myslivecké rodiny Syrových a to Ondřeje Syrového, který svým mladým věkem okysličil věkový průměr a navýšil početní stav členské základny. Bohužel následovalo období smutného odchodu před chvílí uvedených kamarádů. Aktuálně má náš spolek 23 členů s loveckým lístkem a jeden člen přítel myslivosti. Celkem tedy 24 členů. Průměrný věk je 54 let. Ve výhledu neočekáváme příchod žádného nového člena. V myslivecké evidenci spolku máme tři ohaře a čtyři psy malých plemen. Ve spolku aktivně pracuje komise revizní, komise kynologická a komise střelecká.
Na počátku letošního roku se rozhodla ukončit svojí práci ve výboru MS pokladní a jednatelka Jitka Pánková. Od včerejšího dne byl výborem pověřen prozatímním vedením finanční agendy Václav Herzán. Jedním z bodů následujích členských schůzí bude volba nového pokladníka spolku.  Funkce jednatele přechází podle stanov na předsedu spolku. Jitce děkuji za několikaletou funkcionářskou práci pro náš spolek.
Činnost spolku je pravidelně prezentována na našich webových stránkách.  Dále jsou uchovávány aktuální i historické fotografie v albech vedených panem Alešem Hrubým starším.
 

Uskutečněné akce:
Náš Myslivecký spolek je velice aktivní při pořádání různých akcí souvisejících s myslivostí. Tyto jednotlivé akce bylo možné zajistit pouze za dobrovolné účasti a práce našich členů. Jsem přesvědčen o tom, že my myslivci se navenek dobře prezentujeme občanům obce konáním Mysliveckého plesu, Dětského dne a akcí pro zaměstnance Zemspolu. Tak jak je v současnosti nastavené financování spolku, je uskutečňování těchto akcí pro naší činnost velice důležité. Takto odpracované finance jsou jediné peníze, které do spolkové kasy přicházejí, mimo dotace spolkové činnosti od Obecního úřadu. Teď připomenu akce, které proběhly od loňské výroční schůze –
Dětský myslivecký den v červnu. V tento den jsme ukázali více jak 50-ti dětem a asi stejnému počtu dospělých jednotlivé odvětví myslivosti. Poprvé jsme při tomto dni vyzkoušeli ve větším připravit dva myslivecké pokrmy a pozvat na ně širokou veřejnost. Tento záměr se povedl a prodalo se okolo 100 porcí. Za výpomoc na jednotlivých stanovištích děkuji učitelkám z Mateřské školky, místním hasičům, včelařům a stanovišti s dravci.
Další akcí byly oslavy výročí 110-ti let provozování myslivosti v naší obci konané v červenci. První dochovaná písemná zmínka pochází z roku 1908. Tato oslava se konala v plné režii našeho spolku a byla navštívena členy spolku současnými i minulými, přáteli myslivosti a také manželkami bývalých členů, kteří již mezi námi nejsou.
Již tradiční střelecký den na Břílníku se konal v září. O této akci jistě více pohovoří Václav Herzán.
Svatomartinské pečení hus v listopadu, jednalo se o akci organizovanou Petrem Syrovým pro členy spolku.  
Čtyři uskutečněné hony na drobnou zvěř v listopadu a  v prosinci.
Po žních a před vánocemi loňského roku jsme zde v této chatě zajišťovali besídky pro zaměstnance Zemspolu. Musím zmínit, že pořádání akcí pro Zemspol je pro nás důležité s ohledem na dodávky krmiva pro zvěř.  
Nejdůležitější akcí byl tradiční Myslivecký ples, který proběhl teď v lednu v místní sokolovně. Za příznivé podmínky pro uspořádání děkuji náčelnici Sokola paní Vlaďce Černé. Náš myslivecký ples je dlouhodobě nejnavštěvovanějším plesem v obci. Letos dorazilo na 310 návštěvníků a zisk se vyšplhal na necelých 65000,-korun. Přípravami a samotným průběhem plesu se podílelo 20 členů. Za tuto aktivitu si navzájem poděkujme. Toto byl vzor přístupu ke spolkové akci.   Dále jsme se jako spolek účastnili oslav 100 let vzniku Československa, které pořádala obec České Meziříčí v říjnu. A na konci tohoto seznamu je dnešní Výroční schůze. Při přípravě a pořádání vyjmenovaných akcích je důležitá pomoc všech kdo přijdou. Velice důležité je zastřešit každou akci velitelsky, to znamená zorganizovat ji a za další je velice důležité obsazení kuchyně. Moc děkuji všem těm, kteří se v minulém období práce při vaření zhostili. Práce v kuchyni při vaření je vždy práce pro ostatní, s tím, že zábava jde v ten den stranou. Bylo by kamarádské, aby se v letošním roce přidali i ostatní, kteří se ještě nepřihlásili k žádné práci v kuchyni při spolkové akci. Toto je i jeden ze záměrů, návrhu novely domácího řádu. Aby se každý člen zapojil,  a aby se tyto činnosti rozprostřeli mezi více lidí a všichni se stejnou měrou podíleli na akcích, které nám přinášejí zisk. Musím také zmínit, že při přípravách a samotném průběhu akcí nám pomáhají manželky některých členů. Milé dámy, velice vám všem děkuji za pomoc při provozování mysliveckých akcí a věřím ve vaší přízeň i nadále. Hodně si vaší pomoci vážíme.  
Mimo zmíněné akce členové plní své brigádnické povinnosti vyplývající z domácího řádu. Za uplynulé období si všichni splnili povinné minimum a to 40 hodin činnosti ve prospěch spolku. Pouze jediný člen tuto kvótu nedosáhl. Za práce provedené v minulém roce bych zmínil zastřešení u kačárny a zpevnění ploch štěrkem tamtéž, postavení a umístění do revíru dvou nových kazatelen, navrácení jedné opravené kazatelny na původní místo na Zadech a umístění několika nových žebříků. Dále bylo dokončeno oplocení za chatou a instalace okapu na zadní straně chaty. K odchovu jsme převzali na 600 kusů bažantí zvěře. Po celý loňský rok byly prováděny drobné práce v areálu myslivecké chaty a odchovny. Za fungování předchozího předsedy byla chata a areál našeho spolku uveden do stavu,  který je důstojným pro naší činnost a nemusíme se stydět scházet se zde při schůzích a mysliveckých akcích, kdy sem zveme kamarády z jiných spolků, nebo chatu pronajímáme. Za to bych Petrovi Syrovému vyjádřil díky, jelikož to byl on, kdo byl tahoun těchto oprav. Aktuálně si myslím, že další práce na odchovně by měli být prováděny s rozmyslem a provádět pouze práce a opravy, které jsou nevyhnutelné pro udržení dobrého stavu objektu. Držení a provoz tohoto celého mysliveckého areálu nás každoročně něco stojí. Jak finančně tak i pracovně. Buďme ale vděčni našim předchůdcům, že tento areál vybudovali a my se dnes máme kde scházet ke schůzím a mysliveckým akcím, máme kde uskladnit krmivo, máme kde odchovat bažanty, bez nichž bychom nemohli pořádat hony na drobnou zvěř.


Ekonomika MS:
Nebudu zabředávat do čísel. To bude předmětem předložené zprávy pokladní spolku. Vezmu tuto stránku z běžného pohledu. Stav financí na účtu je takový, že při běžném provozu máme solidní finanční polštář. V posledních několika letech probíhaly opravy této chaty a rozpočty byly v těch letech jako na houpačce. Jeden rok výdělečný a naopak další rok ztrátový. Celkovými čísly ale jdeme v plusových penězích. V minulém roce 2018 jsme hospodařili s přebytkem 22000,-korun. Tato informace je důležitá, protože vypovídá o tom, že aktuálně jsme tedy společně schopni spolek ekonomicky zabezpečit. Je to ale také za situace, že Zemspol je nám nakloněn dodávkou krmiva na celou zimní sezonu a nemusíme ho nakupovat, jelikož pro ně chystáme jejich posezení. Dále díky spolupráci na odchovu bažantích mláďat s bažantnicí v Mochově máme pro naše potřeby dostatek bažantí zvěře. A opět, nemusíme to financovat v plné výši. Važme si tedy dobrých vztahů s těmito organizacemi. Díky těmto příznivým okolnostem se v našem spolku nemusí zavádět taková opatření, jako je placení členských příspěvků, nebo prodej ulovené zvěřiny do výkupu, místo přidělování členům. Takto se to děje v některých spolcích aby naplnili své rozpočty.  Když se bude každý z nás aktivně účastnit při výdělečných akcích tak nevidím s financováním spolku problém.

Co nás čeká v nadcházejícím období:
V minulé členské schůzi jsme si odsouhlasili plán práce na letošní rok, ve kterém jsou zahrnuty jak kulturní akce související s myslivostí, tak i plán práce v honitbě.  Hlavním tématem pro letošní rok  je výsadba krytin. Pro tento rok plánujeme stavbu oplocenek s výsadbou stromků a krytin. Děkuji předem starostovi obce panu Žďárkovi s pomocí při doporučení výběru obecních pozemků v honitbě a jejich osázení a případném finančním pokrytí nákladů na nákup dřevin.  Vás všechny požádám o aktivitu při těchto pracích, abychom zvěři zlepšili životní podmínky. Je to přece práce pro myslivost, po které se ve spolku volá. A také nejedna kazatelna nebo žebřík vyžaduje opravu, nebo kompletní rekonstrukci. Ti co chodí do revíru sedat pravidelně jistě ví, kde to je bezpečné, odkud je dobrý výhled a podle toho si vybírají. Pojďme teď zjara dát kazatelny do lepšího stavu a provést prořezání větví u žebříků pro dobou možnost pozorování zvěře.
Nejenom mým přáním je, abychom se všichni podíleli na práci spolku přiměřeně stejně. A to jak podílem při kulturních akcích, tak i práci pro přírodu a zvěř. V polovině loňského roku byl předložen členské schůzi novelizovaný návrh Provozního řádu, jehož cílem je, aby v něm byla zakotvena pravidla, která byla odsouhlasena v minulosti v členských schůzích. Některá pravidla jsou zapamatovatelná, pečlivě se dodržují, aniž by byla někde zapsána a znění některých jiných si málokdo pamatuje a následně někdy dochází k rozporům při řešení různých situací. Toto bych chtěl doplnit do novely. Chci po krůčcích pokračovat při projednávání a následně dojít ke společné shodě všech členů na znění Provozního řádu s tím, aby jeho platnost začala od příštího loveckého roku.

 

Závěrem mojí zprávy mi dovolte vyslovit jedno přání. Myslivost je naším společným koníčkem. Každý z nás má svojí představu o tom jak nejlépe tohoto koníčka společně provozovat. Ale pojďme mít každý také dostatek nadhledu, rozumu a pochopení pro názory a představy ostatních. Odbourejme malicherné dohady a vzájemně pojďme cestou, která vede k tomu, abychom se tady v tomto spolku cítili dobře a rádi se zde scházeli. Důležité je, abychom všichni měli jeden cíl a to lásku k přírodě, zvěři a k tradicím české myslivosti.

Děkuji Vám za pozornost a MYSLIVOSTI ZDAR
16.3.2019 - Martin Nejman

 

 

 

 Myslivecký spolek České Meziříčí zpráva mysliveckého hospodáře za myslivecký rok 2018. 


Hospodaříme na rozloze zhruba 1600 hektarů.  Z 95% se naše honitba rozkládá na polích a máme jenom kousek lesního porostu a jeden malý rybník. Aktuálně je v našem spolku 23 členů s loveckým lístkem a povolenkou k lovu a 1 člen přítel myslivosti. Na lovu se podílelo 21 členů. 
Drobná zvěř:

Odchováno 565 ks bažantů,do honitby vypuštěn 185 bažantů jako odměna za odchov a zbytek vrácen do bažantnice do Mochova. Tady chci poděkovat vstřícnosti a ochotě bažantníka pana Martina Baše a pečlivé práci našeho přítele Františka Gerika a jeho rodiny.

Na čtyřech honech jsme ulovili celkem 162 kohoutů bažanta a 3 slepičky.

Pokračujeme i nadále ve výzkumném projektu mortality zajíce polního, vypuštěno bylo dalších  10 ks a monitorováno ( celkem už 42 ks) stále se ozývá 1 ks přítel . Projekt za spolek řídí přítel Miroslav Kollert a patří mi velký díky a respekt k jeho obětavé práci.

Díky vzrůstající populaci zajíce polního jsme si mohli dovolit odlov celkem 22 kusů na třech honech. Všichni ulovení zajíci byli podrobeni veterinární kontrole s negativním výsledkem na běžné choroby.


Srnčí

Uloveno 15 ks srnců a 8 ks sraženo motorovými vozidly.

Uloveno 15 ks holé , 36 ks sraženo motorovými vozidly z toho 8 ks srnčat.

Ostatní zvěř

Uloveno 31 ks liška, 6 ks straka, 1 ks jezevec,4 ks kuna .

Uloven 1 ks lončák pan Hrubý Aleš.
V honitbě zaznamenáváme stabilní stav zvěře srnčí, narůstající stav zajíce polního.Máme také min, tři hejna koroptví . Bažantí zvěř se vyskytuje  žel jen sporadicky.


   V letošním roce plánujeme vysazování remízků a osazování náhonů a polních cest křovinami pro zlepšení životních podmínek drobné zvěře.Plánujeme zredukovat přikrmovací místa dle skutečného stavu zvěře v honitbě a opravit veškeré myslivecké stavby aby odpovídali základním bezpečnostním předpisům.

Máme v plánu pokračovat ve spolupráci s Bažantnicí Mochov v odchovu bažantů a stejně v letošní roce dokončit výzkumný projekt Mortality zajíce polního. Po výsledcích jarního sčítání zvěře předložíme honebnímu společenstvu plánu lovu ve stejných číslech jako v roce loňském.

            Chci ještě poděkovat přátelům Hanusovi,Syrovému,Kollertovi a Hrubému za jejich práci při ošetření zvěřiny.

Přeji Vašim členům pevné zdraví a radost z myslivecké práce.

                                  Lovu Zdar

 

Zpráva finančního hospodáře – r.2018


Přátelé myslivci, vážení a milí hosté,

krátce si řekněme informace o ekonomickém hospodaření našeho spolku.

V loňském roce příjmy našeho spolku dosáhly výše 156 tis. Kč, výdaje činily 134 tis.Kč, tj. výsledek hospodaření byl kladný ve výši 22 tis.Kč.

Hlavními zdroji příjmů byly:

  • Náš tradiční myslivecký ples, s příjmy 86 tis.Kč a celkovým ziskem 55 tis.Kč. Tohoto plesu se zúčastnilo loni 300 platících osob (v r.2017 to bylo 270 osob), v letošním roce pro srovnání 310 lidí. Každoročně tedy počet účastníků plesu roste.
  • Dotace od obce České Meziříčí ve výši 10.000 Kč, které tímto děkujeme za podporu
  • Poplatky za odlov na sokolnickém dni - 4.800 Kč
  • Příjmy ze společných akcí – jako jsou hony, dětský den, střelecký den, akce na odchovně – 44.000 Kč
  • Pronájmy odchovny přinesly 7 tis.Kč

Hlavními výdaji byly především:

  • Elektřina a voda – 19.000 Kč
  • Nájemné honitby – 8.400 Kč
  • Odměny za chov bažantů, práci psů v honitbě, jejich zkoušky, zástřelné – 12.900 Kč (tyto výdaje se meziročně více než zdvojnásobily)
  • Opravy mysliveckých zařízení – 9.000 Kč
  • www stránky – 9.000 Kč (investice na 3 roky)
  • Režijní materiál na myslivnu – 11.000Kč
  • Pojištění, daně, bankovní poplatky, režijní služby – 15.000 Kč

Pro zajímavost jsme za poslední roky hospodařili s těmito výsledky:

Hodnota zisku:

ROK

ZISK

VYSVĚTLIVKY

r.2014

51.642

Vysoký výdělek plesu – 70.000 (naposledy jsme sami vařili)

r.2015

-7.375

 

r.2016

64.904

Výsledek zlepšil projekt průzkumu mortality zajíců a pozitivní výsledek z odchovu bažantů

r.2017

-41.172

Investiční rok

r.2018

22.146

Úspěšně jsme si hlídali režijní náklady

CELKEM za posledních 5 let vytvořeno

90.145

 

 

Pro r. 2019 byl předložen rozpočet jako vyrovnaný ve výši příjmů a výdajů 120 tis.Kč.

Děkuji za pozornost. MYSLIVOSTI ZDAR!                                                                      Ing. Jitka Pánková

6.3.2019 České Meziříčí

 

Zpráva brigádnického referenta

Nejprve bych chtěl poděkovat všem členům za čas, který věnovali našemu mysliveckému spolku.
V době od 16.10.2017 do 15.10.2018 jsme odpracovali celkem 2000 hodin. 
Z toho Myslivecký ples činí 220 hodin, dětský den 55 hodin a oslavy 110.let myslivosti 99 hodin
Průměr brigádnických hodin na člena vychází na 77 hodin.
Od 15.10.2018 k dnešnímu dni bylo odpracováno 608 hodin.

Děkuji za pozornost a Lovu zdar.
Václav Kouba - (zpráva k Výroční čl. schůzi dne 16.3.2019)

 

 

 

Zpráva Revizní komise za rok 2018


Revizní komise  předkládá výroční členské schůzi mysliveckého spolku České Meziříčí následující zprávu hodnocení činnosti za uplynulý rok 2018.
Revizní komise konstatuje, že činnost mysliveckého spolku probíhá v souladu s platným zákonem o myslivosti. Byla provedena kontrola stavu účetnictví, které bylo vedeno paní Jitkou Pánkovou a bylo předáno panu Václavu Herzánovi, který byl pověřen dočasným vedením účetnictví. Chtěl bych poděkovat paní Pánkové za vzorné vedení tohoto účetnictví. Myslivecké hospodaření v honitbě bylo také řízeno podle pravidel a mysliveckých tradic pod vedením mysliveckého hospodáře ing. Ivo Luňáka. Brigádnická činnost probíhala většinou individuálně, nebo po dohodě mezi členy. Většina činnosti se prováděla na dodělávkách a úpravách kolem myslivecké chaty v našem areálu a při pořádání spolkových akcí. Odchov bažantí zvěře probíhal bezproblémově v součinnosti s Mochovem a dík patří p. Gerykovi a p. Hanusovi, kteří se na odchovu podíleli.
Revizní komise doporučuje, aby se letos hlavní pozornost věnovala práci v honitbě při obnově remízků, údržbě krmných zařízení a jejích možné redukci. Dále revizní momise doporučuje provést revizi posedů a nevhodné zlikvidovat. 2ks spadlé na Zadech po větru a a 1ks na Ulickém spadl stářím. 
Revizní komise dále doporučuje rozvíjet a podporovat spolupráci se sousedícími Mysliveckými spolky a pokračovat ve společných aktivitách s ostatními organizacemi v obci.
K této činnosti bych chtěl popřát   Myslivosti zdar.
předseda revizní komise  -  Petr Syrový 

 

 

 

KYNOLOGIE  v roce 2018 v Mysliveckém spolku  České Meziříčí. 

(Martin Nejman - zpráva k Výroční čl. schůzi dne 16.3.2019)
Začnu počtem psů v našem spolku. Pro honitbu s naší výměrou je předepsán jeden pes malého plemene a dva psi velkých plemen. 
1.) Početní stav psů malých plemen.
      Evidujeme a prakticky jsme schopni využít 4 psy malých plemen:
                              2x Jadgterier - p. Herzán a p.Luňák
                              1x Jezevčík     - p.Černý
                              1x Foxterier   - p.Vrábel
Teď přejdu k velkým plemenům - ohařům:
2.) Početní stav v evidenci 3, přičemž ohaře chovají tito vůdci:     
                           1x Výmarský ohař - p. Nejman
                           1x Německý krátkosrstý ohař – p.Černý
                           1x Malý müsterlandský ohař – p.Vrábel

Co se událo na poli kynologie v loňském roce.
V roce 2018 byl nasazen k dosledu 1x foxterier Petra Vrábela.  Jednalo o neúspěšný dosled srny po srážce s vozidlem. Dále byl 1x nasazen k dosledu  jadgterier pana Herzána. V tomto případě byl proveden úspěšný dosled srnce uloveného panem Černým.

Jitka Pánková  se svou fenou jezevčíka  absolvovala  norovací zkoušky.  Jejich závěrečné hodnocení bylo v III. ceně.
Václav Herzán s fenou Bavorského barváře absolvoval barvářské zkoušky v II.ceně.

Většina vůdců se v době senosečí a kladení srnčích mláďat individuálně, nebo společně zapojovala do zapachování sklízených porostů, vyhánění srnčí zvěře z těchto porostů a vyhledávání nakladených srnčat.
Všichni tři vůdci ohařů z našeho spolku se 100% zúčastnili všech čtyř společných honů pořádaných našim spolkem.  
Aktivně byli ohaři předvedeni na Mysliveckém dětském dni v červnu.

Připravovanou kynologickou akcí byly  22.září 201 Zkoušky vloh ohařů a ostatních plemen. Ke zkouškám nakonec vůbec nedošlo, jelikož se na kynologickou komisi OMS Rychnov přihlásili pouze dva vůdci se psy.  Je to škoda z toho důvodu, že jsme do posledních dnů před zkouškami připravovali vše co je k uskutečnění této akce zapotřebí.


Teď pohled do letošního roku na akce které se budou připravovat.
V roce 2019 nás v oblasti myslivecké kynologie čeká.
1)-8.června předvedení loveckých psů při mysliveckém Dětském dni
2)-14. září pořádáme kynologickou akci Podzimní Zkoušky Ohařů.
3)- 21. září pořádáme kynologickou akci Zkoušky vloh Ohařů a ostatních plemen.
4)-v listopadu a prosinci naše společné hony.

V minulé členské schůzi byla členskou schůzí odsouhlasena odměna 1500,-Kč (z původní 500,-Kč) majitelům psů, kteří docházejí na akce spolku.


Přeji Vám všem i vašim psům pevné zdraví a mnoho krásných mysliveckých zážitků.

                                                  Myslivecké kynologii  ZDAR!!

 

Střelectví  v roce 2018 v Mysliveckém spolku  České Meziříčí. 

 

V sobotu 18.8.2018 se konala střelecká soutěž CENA KAMARÁDA a současně i jako soutěž o Putovní pohár MS České Meziříčí. 
pátý ročník této akce proběhl na střelnici Břílník v naší honitbě. Celkem se zúčastnilo 39 střelců, kteří soutěžili o Cenu kamaráda a další ceny
Z našeho MS bylo zapsáno devět střelců, kteří se ucházeli ve střelecké dovednosti o Putovní pohár MS ČM o který mohou soutěžit pouze členové našeho MS. Tito členové dostali každý 25ks nábojů od místního střeleckého klubu jako menší motivaci se přihlásit do soutěže.

Jak vše dopadlo ?
      V soutěži o Cenu kamaráda v disciplíně Americký trap na asfaltové terče zvítězil Petr Šrom s absolutním nástřelem kdy neminul ani jeden terč. Na druhé pozici byl Vladimír Archlebz  a třetí místo vybojoval Václav Samek.

      V současně konané soutěži o Putovní pohár Mysliveckého spolku České Meziříčí zvítězil Milan Macek a přidal tak své jméno na náš putovní pohár.

 

Na střelnici bylo zajištěno občerstvení o které se postarali členové našeho MS

Celý den probíhal v kamarádské atmosféře a i po vyhlášení výsledků se někteří střelci a příznivci brokové střelby nadále dobře bavili. Celou akci hodnotíme kladně a budeme se těšit na 6 ročník který se bude konat předběžně 24.8.2019

Závěrem bych Vám chtěl popřát hodně zdraví a hodně dobrých lidí ve vašem okolí. 

Děkuji za pozornost a provolávám sportovní a lovecké střelbě zdar.
Václav Herzán  -  střelecký referent